in , ,

Održano je 13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Foto: Crveni križ Sisak

Ovog vikenda u Srednjoj školi Viktorovac u Sisku održano je 13. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa, a među natjecateljima bila je i ekipa iz Velike Gorice.

Natjecalo se ukupno 13 ekipa s područja Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije u dvije kategorije i to podmladak (osnovna škola) i mladi (srednja škola) iz znanja o  Crvenom križu i Međunarodnom Crvenom križu, ljudskim pravima i pravima djeteta te pružanja prve pomoći.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa iz Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić, dok je prvo mjesto u kategoriji mladih osvojila ekipa iz Gradskog društva Crvenog križa Sisak.

Foto: Crveni križ Sisak

Podsjetimo, natjecanje se odvija na tri razine i to gradskoj, međužupanijskoj i državnoj, a provjerava se teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanju ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći na natjecanju se pokazuje i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama. Državno natjecanje tradicionalno se odvija u Tjednu Hrvatskog Crvenog križa, traje četiri dana i prilika je za stjecanje novih znanja i vještina, stvaranje novih prijateljstava, upoznavanje kulturne i prirodne raznolikosti naše zemlje i pridruživanje Hrvatskom Crvenom križu.

Pobjedničke ekipe plasirale su se na 25. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se ove godine održati 11. svibnja u Ludbregu.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić
Foto: Crveni križ Sisak
Foto: Crveni križ Sisak

Foto: Crveni križ Sisak

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu