in , ,

Ogorčenim stanarima zgrade u Kolarovoj ulici prekipjelo: Dosta je samovolje GSG-a

Suvlasnicima podršku pružio i dr. Ivan Bekavac

Stanari stambene zgrade u Ulici Slavka Kolara na broju 21 u Velikoj Gorici potpisali su prvi Ugovor o zakupu 13. svibnja 1999. godine sa GSG-om d.o.o. Velika Gorica i T-Mobile Hrvatskom d.o.o. Zagreb.

Ugovor o najmu prostora na zgradi i u prostoriji dizala donosio je prihod svaki mjesec te je godišnje iznosio blizu 40.000 kuna. No, prije par godina, došlo je do promjene, naglasio je donedavni predstavnik suvlasnika zgrade Nenad Pantović: “U listopadu 2017. godine započela je energetska obnova zgrade. Tada su nas uvjeravali da ne nastupaju svi predstavnici, već samo jedan za stanare ulaza od 19 do 27. Ja tada to jedini nisam htio. Obnova je završila i sada je bitno da od prosinca 2018. Sredstva koja smo dobili za odašiljač su skinuta. Netko se sjetio u GSG-u, nekakav moćnik, voditelj tehničke službe Stevo Goršeta, skinuti s mog knjigovodstvenog stanja i podijeliti ulazima ovisno o kvadraturi. Tako da je ulaz u kojemu se sva skalamerija nalazi dobio 6.500 kuna, a svi ostali su dobili više. Za gledanje u odašiljač koji je na ulazu 21 je ulaz 23, koji je najveći po površini, dobio 12.000 kuna.”

U ovom slučaju evidentno je da stambena zgrada Slavka Kolara 21 koja ima važeći Ugovor o zakupu do 2022. godine i na čijoj je zgradi sva skalamerija prima najmanji godišnji novčani iznos na konto najma dijela krova i prostorije za smještaj telekomunikacijske opreme. Po mom skromnom razumjevanju takvog stanja to je ozbiljniji prekršaj, ako ne i nešto više od toga, naglasio je Pantović.

Podršku suvlasnicima stambene zgrade u Ulici Slavka Kolara na broju 21 došao je pružiti Mostov kandidat za gradonačelnika Grada Velike Gorice Ivan Bekavac: “Gospodine Pantoviću, hvala Vam! Upravo zahvaljujući ljudima poput Vas, suvlasnici imaju šanse othrvati se samovolji Gradskog stambenog gospodarstva. Ne može se drugačije zvati postupak kojim ste vi ovdje suvlasnici ostali bez vaših 100.000 kuna, bez ikakve pisane odluke o istome, bez ispravnih zapisnika, sastanaka na kojima se o tome raspravljalo, a da ne govorimo o svemu onome što opterećuje dodatno poslovanje GSG-a. O odgovornosti predstavnika stanara i samih suvlasnika trebalo bi daleko više govoriti nego li se govori.”

Bekavac je naglasio da će se zauzeti i ispraviti iskrivljeno postupanje GSG-a i štetu koje su uprave GSG-a nanijele gradu Velikoj Gorici.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija