in ,

Osmaši iz Hribara u dvodnevnom posjetu Vukovaru

Cilj projekta je u učenicima probuditi ljubav prema domovini te osvijestiti važnost poznavanja svoje povijesti kako bi se dobro pamtilo, a loše nikada ne ponovilo

Osmaši Osnovne škole Nikole Hribara u sklopu projekta “Posjet učenika osmih razreda Vukovaru” borave u dvodnevnom posjetu našem gradu Heroju. Hvalevrijedan je to projekt Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar kojeg je financijski podržalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Tijekom ovog dvodnevnog izleta, učenici imaju priliku učiti o vrijednostima Domovinskog rata, a projekt obuhvaća terensku nastavu koja omogućuje učenicima da bolje razumiju demokratske procese koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske, kao i obrane zemlje tijekom rata.

U sklopu posjeta, učenici su obišli memorijalna mjesta i upoznali se s povijesnom i kulturnom baštinom Vukovara, uključujući posjete muzejima i drugim ustanovama. Pod vodstvom profesora naši učenici su i ovog puta pokazali veliko srce te prikupili pomoć za Caritas župe svetog Filipa i Jakova gdje su ih primili franjevci i zahvalili na donaciji.

S učenicima su u pratnji njihovi razrednici i profesori;  Iva Rimac, Irena Gimpelj Gal, Ana Matak, Ivona Štrekelj, Hrvoje Pekera, Bernarda Lukić, Zlatko Palčić, Marija Patrlj te Erika Likan Kelentrić.

Projekt neprestano napreduje kako opsegom, tako i kvalitetom pa svake školske godine Vukovar posjeti oko 40 000 učenika i pratitelja iz svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija