in , ,

Ovog petka besplatno posjetite Spomen park 153. brigade Hrvatske vojske

Ovog petka, 27. siječnja, u sklopu Noći muzeja možete posjetiti i Spomen park 153. brigade HV u Velikoj Buni. Muzej je inače kroz siječanj i veljaču zatvoren za pojedinačne posjete, stoga je ovo jedinstvena prilika da besplatno obiđete park i čujete zanimljive priče koje se kriju iza izloženih eksponata.

Spomen park bit će otvoren u Noći muzeja od 17 do 22 sata, a moći će se obići samostalno ili uz pratnju branitelja, sudionika Domovinskog rata, pripadnika 153. brigade. Osim posjeta parku, moći ćete pogledati i dokumentarni film o ratnom putu koji će se prikazivat svaki puni sat.

Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica izgrađen je inicijativom i zalaganjem članova Udruge pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica, suradnjom i sredstvima Grada Velike Gorice uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Spomen park 153. brigade HV – Velika Gorica sastoji se od dva dijela. U sklopu vanjskog postava nalaze se ratni izlošci, borbena sredstava koja povezuje šetnica dužine 600 m, noću osvjetljena, a u zatvorenom prostoru Spomen doma površine 260 m 2 smješteni su dokumenti, ratne karte, fotografije s različitih bojišta brigade te pješačko naoružanje. U Spomen domu nalazi se i soba pijeteta s fotografijama poginulih velikogoričkih branitelja i prostorija za prikazivanje dokumentarnih filmova iz ratnog puta 153. brigade HV – Velika Gorica.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu