in

Ovogodišnji Albatros u rukama je Ane Narandžić

Književna nagrada za zbirku kratkih priča

Foto: POU Velika Gorica

Ovogodišnja nagrada Albatros dodijeljena je za zbirku kratkih priča!

Književna nagrada “Albatros” dodjeljuje se od 1995. godine autorima iz Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku, uključujući i dijalekte, a u obzir za nagradu dolaze sve književne vrste. Kontinuitet Nagrade i velik broj nagrađenih djela svjedoči da se radi o nagradi koja je zaživjela, a dosad objavljene knjige pravo su književno bogatstvo.

Foto: POU Velika Gorica

U Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica dodijeljena je Književna nagrada “Albatros” za 2020. godinu. Tročlano povjerenstvo u sastavu Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek i Darija Žilić je najboljim djelom pristiglim na ovogodišnji natječaj ocijenilo zbirku kratkih priča “Što je život bez stereotipa” autorice Ane Narandžić.

Ovogodišnja dobitnica je umirovljena učiteljica, rođena 1949. u Tuzli. Od 1972. živi u Zagrebu, gdje je osnovala obitelj, zaposlila se i diplomirala na Pedagoškoj akademiji. Nakon umirovljenja intenzivnije se bavi pisanjem i slikarstvom. Piše pjesme, priče, putopise i eseje, drame i igrokaze… U pričama iz zbirke „Što je život bez stereotipa“ autorica se bavi mnogim temama koje sve nas okružuju, ali piše i o „svijetu, o virtualnosti i realnosti koju smo poznavali i koja polako nestaje.“

Foto: POU Velika Gorica

Biblioteka „Albatros“ tiska nagrađeno djelo te autorima najboljih rukopisa pripada 30 autorskih primjeraka, a uz to dobivaju i novčanu nagradu te plaketu. Ani Narandžić je plaketu uručio Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika, dok joj je ravnateljica POUVG-a Anita Pišković predala paket knjiga.

Zbirku kratkih priča “Što je život bez stereotipa” možete kupiti na info pultu Učilišta, baš kao i sva ostala izdanja Biblioteke „Albatros“.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija