in ,

CuteCute

Palčica Jana je mali zaljubljenik u goričko vatrogastvo, ali i velika osvajačica brojnih simpatija

Upoznajte četverogodišnju djevojčicu Janu koja obožava dio obiteljske tradicije- vatrogastvo!

Foto: Josip Škof

Simpatičnu palčicu Janu Fabijančić vrlo vjerojatno već poznajete, ali možda niste znali da naša malena sugrađanka, otkako je beba, prati svoje korijene te je veliki obožavatelj vatrogasaca. Četverogodišnju djevojčicu Janu često možete vidjeti na raznim zanimljivostima i događanjima u Velikoj Gorici koje redovito posjećuje uz svoje roditelje, tatu Svena i mamu Silviju.

Foto: Josip Škof

Tako ste je nedavno imali priliku vidjeti na Turopoljskom fašniku, kojeg je posjetila kao pravi mali vatrogasac, odnosno, kako nam kažu njezini roditelji, “mala vatrogasica“. To nije nimalo čudno jer palčica potječe iz obitelji čiji su korijeni u vatrogastvu još od sredine prošlog stoljeća.

Zbog ljubavi prema vatrogastvu, koja je u krvi obitelji te se njeguje već četiri generacije, Jana redovito posjećuje vatrogasnu postaju ili, kako bi ona rekla, “gasilanu“. Kako nam govori Janin tata Sven, ljubav prema vatrogastvu razvila se još dok je bila beba. Prvom prilikom posjetila je velikogoričke vatrogasce koji Janu danas gledaju gotovo kao svojeg malenog vatrogasnog člana.

Čim je malo porasla, uz mene je posjećivala i sudjelovala na sastancima u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Velika Gorica, a već tada se vidjelo da se tu razvija prava ljubav prema vatrogastvu, govori nam tata Sven.

S obzirom na to da je malena Jana čest gost vatrogasne postaje, dečki iz postaje ju dobro poznaju i uvijek ju veselo dočekaju slušajući Janine zapovjedi kada ju je potrebno podići na vatrogasna vozila ili joj pokazati vatrogasnu opremu koja ju zanima.

Osim što je obožavateljica vatrogasaca, veliki je fan Marvela, a najdraži superheroj joj je Spiderman, govori nam Janina mama Silvija.

Slučajnost ili ne, baš u njezinoj “gasilani” radi velikogorički Spiderman Maximilian Bindernagel pa bi se moglo reći da su svi Janini najdraži heroji na jednom mjestu- u gasilani!

No uz vatrogasnu postrojbu koju redovito posjećuje, Jana je vrlo često gost i na probama Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica, a kako nam otkrivaju njezini roditelji, strastveni je zaljubljenik i u glazbene instrumente te dobru “svirku”.

Jana i djed Branko

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović