in ,

Počinje sezona grijanja, provjerite i očistite dimnjake i uređaje za loženje

Uoči ogrjevne sezone, iz gradskih plinara pozivaju krajnje kupce da daju pregledati i servisirati plinske aparate te omoguće pristup dimnjačaru zbog kontrole i čišćenja dimnjaka. Preporučuje se poduzimanje mjera radi sigurne i pouzdane uporabe plina, a najosnovnije je da se izvrši servis plinskog bojlera. Za novije bojlere servis se mora izvršiti u roku od 2 godine, a za starije bojlere i atmosferske bojlere servis se mora izvršiti svake godine, u pravilu pred početak sezone grijanja.

Također, vrlo bitno je i redovito održavanje dimnjaka od strane područnog dimnjačara. Dimnjaci se moraju pregledati najmanje jednom godišnje, ovisno o vrsti dimnjaka. Ukoliko Vaš dimnjak nije pregledan u roku možete se obratiti svome dimnjačaru.

-Gradska plinara Zagreb poziva krajnje kupce da zbog sigurne uporabe i sprječavanja opasnosti od požara, eksplozija, trovanja i zagađivanja zraka angažiraju ovlaštene servisere za pregled i servisiranje plinskih aparata sukladno naputku proizvođača te omoguće pristup ovlaštenom dimnjačaru zbog redovite kontrole i čišćenja dimnjaka i uređaja za loženje sa sustavom dobave zraka, stoji u priopćenju GPZ d.o.o.

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu