in

CryCry

Područna škola Gornji Hruševec na žalost je za rušenje, a nastava se neće moći pohađati niti u školi Donji Hruševec

Danas su statičari, ravnatelju Nikoli Tonkoviću osnovne škole Kravarsko, potvrdili kako područnoj školi Hruševec nema spasa te je spremna za rušenje.

Područna OŠ Gornji Hruševec počela je s radom 1939. godine, a sada ju je na žalost potres toliko oštetio da će morati biti srušena nakon čak osam desetljeća rada. 

Već na sami pogled škole jasno je kako to više nije sigurna ustanova, a unutra su svi poprečni zidovi, koji nisu nosivi, popadali odnosno urušili su se.

 

Razgovarali smo s ravnateljem Nikolom Tonkovićem OŠ Kravarsko, ujedno i ravnateljem područne škole. Kaže, boji se novih mogućih potresa kako se ne bi i ostale škole oštetile, srušile, jer naglašava da je i područna škola Donji Hruševec također oštećena, tamo je pak dimnjak pao na krov, oštetio isti te su se urušile neke nosive grede pa tako niti ta škola nije spremna za nastavu odnosno neće biti nakon školskih praznika, a trenutno u školi nema niti grijanja.

U područnoj školi Gornji Hruševec, koja je za rušenje, živjeli su umirovljeni profesor matematike, njegova supruga Anđa čistačica škole te njihova zajednička kćer koja je vjeroučiteljica. Gđa. Anđa odmah nakon potresa zvala je ravnatelja te mu kazala kako ni sama ne zna kako su “živu glavu izvukli”. Uništen im je sav namještaj, a sada su, srećom, na sigurnom kod sina koji ima stan u Velikoj Gorici.

Ravnatelj je odmah nakon potresa i razgovora s gđom. Anđom obavijestio županiju, poslani su statičari te inženjer,i kao što smo već napisali, nakon procjene potvrđeno je kako je škola za rušenje.

Ravnatelj će u dogovoru s roditeljima odnosno uz njihovu privolu organizirati nastavu za učenike područne škole Donji Hruševec u osnovnoj školi Kravarsko dok će učenici područne škole Donji Hruševec vjerojatno imati online nastavu. Za sada su to sve mogući planovi koje namjerava provesti ravnatelj, ali kako i sam naglašava prvo sve mora dogovoriti s roditeljima te naći najbolje moguće rješenje za sve.

Na pitanje kada bi eventualno mogla biti izgrađena nova škola, ravnatelj za sada kaže kako je o tome rano govoriti, ali sve treba vidjeti sa županijom i roditeljima. Nada se kako neće biti većih oštećenja odnosno potresa. Zabrinuto ali i optimistično, ravnatelj nam je za kraj rekao kako se nada da će nam ova 2021.godina krenuti bolje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

-1 Points
Upvote Downvote

Napisao Irina-Spajic