in ,

POKUPSKO U suradnji sa susjednim općinama razvija se širokopojasni pristup

Održana prezentacija projekta u kojemu sudjeluju općine Pokupsko, Kravarsko, Lekenik, Martinska Ves, Orle i Rugvica

U općinskoj vijećnici u Pokupskom održana je prezentacija Projekta razvoja širokopojasnog pristupa.

Općina Pokupsko, zajedno s općinama Kravarsko, Lekenik, Martinska Ves, Orle i Rugvica, pokrenula je pripremu Projekta razvoja širokopojasnog pristupa.

Načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić istaknuo je da je internet u današnje vrijeme jedan od najvažnijih alata u riješavanju životnih problema: “U svakom slučaju internet uvijek mora biti dostupan, danas je život bez njega nezamisliv. Danas organiziramo prezentaciju da se naša mladež i stanovnici općine Pokupsko upoznaju s dobrotama i vrednotama internetskih izazova. Nadam se da ćemo doznati nešto više o internetu nego što znamo.”

Škrinjarić je naglasio da su se općine udružile na ovom projektu kako bi s većim brojem stanovnika lakše aplicirali na tzv. sivu zonu pokrivenosti internetom.

Prezentacija je privukla veliki broj mladih, među njima i potpredsjednika Općinskom vijeća Općine Pokupsko Josipa Marekovića: “Na našem području, nažalost, signali interneta i mobilne mreže su općenito vrlo loši. Razvoj širokopojasnog pristupa, dovođenje interneta u svako selo, svaku kuću, svaku ulicu je od prijeke potrebe za razvoj našeg kraja i napredak svih mladih. Ovdje je još snažnija inicijativa da uspijemo to poboljšati, da mladi ne budu po livadama i “hvataju” signal već da iz svog kućanstva mogu imati jasan i čist pristup i orijentirati se na taj način učenju, razvijanju ideja i svom poslovnom napretku.”

Prezentaciju je održao konzultant na Projektu Tomislav Majnarić: “Govorit će se općenito zašto je širokopojasni pristup bitan, koje on sve koristi donosi, naročito u ruralnim sredinama. Dat će se pregled bespovratnih sredstava i programa Europske unije koji će biti dostupni u narednom razdoblju te za koje je planirano da se ovaj projekt prijavi na jedan takav natječaj.”

Majnarić je izrazio nadu da će se najkasnije do 2024. godine na ovom području razviti širokopojasni pristup poput onoga u urbanim sredinama, a sada je samo pitanje kojom će brzinom država raspisati natječaj za EU fondove.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija