in ,

Ponovno najviše biciklista kažnjeno zbog ne korištenja biciklističke trake

Tijekom ponedjeljka i utorka, 13 i 14. prosinca, u vremenu od 08,00 do 16.00 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana, provedena je preventivno – represivna akcija ‘Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala’.

Prilikom provođenja akcije utvrđeno je pet prekršaja biciklista, i to zbog ne kretanja označenom biciklističkom trakom. Dodatna četiri prekršaja je iz domene prometa, a ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja.

Tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.

-Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja, navode iz policije.

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović