in

Porast broja novooboljelih u Velikoj Gorici

U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 55 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše u Jastrebarskom, Krašiću i Velikoj Gorici

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas evidentirano je 19615 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 19282 osobe, a 70 osoba je preminulo. Trenutno su aktivna 263 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 55 osoba (gradovi – 4 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 3 Zaprešić, 10 Jastrebarsko, 6 Velika Gorica, 6 Ivanić-Grad, 1 Dugo Selo, 2 Vrbovec, općine – 1 Bistra, 2 Pušća, 2 Dubravica, 2 Žumberak, 7 Krašić, 4 Kravarsko, 1 Kloštar Ivanić, 2 Križ), a ozdravilo je 10 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima 4 razreda.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte ovdje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović