in

Postignut dogovor sa ZET-om, cijena karte ostaje ista

Produljen ugovor o pružanju usluge javnog prijevoza od strane ZET-a na području grada Velike Gorice i linija prema Zagrebu

Foto: Facebook ZET

Predstavnici Zagrebačkog električnog tramvaja, Grada Zagreba i Grada Velike Gorice održali su 28. lipnja sastanak na temu produljenja ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza od strane ZET-a na području grada Velike Gorice i linija prema Zagrebu.

Na sastanku, na kojem su ispred Grada Zagreba sudjelovali gradonačelnik Tomislav Tomašević, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela i predstavnici nadležnih gradskih ureda te, ispred Grada Velike Gorice, gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika Neven Karas, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić  i predstavnici nadležnih gradskih ureda, postignut je dogovor oko nastavka pružanja usluge javnog prijevoza na području Velike Gorice koji je trebao isteći 30. lipnja, odnosno sutra.

Prema postignutom dogovoru, potpisat će se aneks postojećem ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza, trajanja do 30. rujna 2021., kojem će subvencionirani iznos prijevoza za Grad Veliku Goricu ostati u istom mjesečnom iznosu od 2,6 milijuna kuna, a od 1. listopada do 31. prosinca 2021. iznos mjesečne subvencije porast će na 3,6 milijuna kuna.

Ovim dogovorom oko aneksa, do kraja rujna Grad Velika Gorica dobiva vrijeme za uravnotežiti proračun i razmotriti do kraja godine održivost lokalnih linija s malim brojem putnika na kojima ZET obavlja uslugu prijevoza, a s druge strane Grad Zagreb, odnosno ZET, nakon rujna više neće generirati gubitke u prijevozu s Velikom Goricom.
Obje strane zadovoljne su postignutim dogovorom kojim Zagrebački električni tramvaj nastavlja građanima Velike Gorice pružati redovitu uslugu prijevoza na području grada i okolice.

Foto: Grad Zagreb

Na sastanku sa gradonačelnikom Grada Zagreba Tomislavom Tomaševićem i njegovim suradnicima postigli smo dogovor oko nastavka ZET-ova obavljanja usluge javnog prijevoza na području Velike Gorice do kraja godine.

Ono što je najvažnije dogovoreno je kako se cijena karte za putnike neće povećavati.

Iako je ZET tražio povećanje mjesečne subvencije na 4,5 milijuna kuna od 1.7.2021., dogovoreno je da do 1.10.2021. iznos subvencije ostane na sadašnjih 2,6 milijuna kuna, a da u zadnja tri mjeseca 2021. subvencija iznosi 3,6 milijuna kuna.

Što se tiče dugoročne suradnje ZET je i dalje zainteresiran za obavljanje javnog prijevoza između Velike Gorice i Zagreba, no ne i za lokalne linije na području Velike Gorice, poručio je gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

VE-GO-RA odgađa predavanja do jeseni

Teška prometna nesreća na raskrižju Kolarove i Tesline