in ,

POU VG doniralo knjige OŠ Pokupsko

Donirani izabrani naslov iz Biblioteke Albatros

Članovi Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica posjetili su potresom pogođenu OŠ Pokupsko. Tom prilikom su voditelj odjela kulture Dražen Kurilovčan i voditelj izdavaštva Stipo Bilić tamošnjoj knjižnici uručili donaciju izabranih naslova iz Biblioteke Albatros. Želja im je u „Godini čitanja“ razveseliti male čitatelje i unijeti malo vedrine u živote tamošnjeg stanovništva.

Knjige je s veseljem preuzela ravnateljica škole Štefica Facko Vrban istaknuvši kako će knjige obogatiti biblioteku škole te će ih učenici sa zanimanjem čitati.
OŠ Pokupsko je početkom ove godine proslavila 180 godina rada. Kako otkrivaju iz škole, inicijativu za gradnju pokrenuo je župnik Ivan Kralj 1834. godine, a gradnja je započela 1839. Sav crijep i cigla izrađivani su na biskupskom imanju u Brkiševini.

Nakon prvog snažnog potresa 1909. godine, učitelj Antun Arnold, koji je u školi radio 44 godine otvorio je veliku knjižnicu s 1.000 naslova te poštanski ured koji je radio prije nego onaj u Velikoj Gorici. Naime, Pokupsko je tada bilo vrlo razvijeno obzirom na to da se nalazi između dva velika grada, Siska i Karlovca i dok su robe putovale plovnim putem, odnosno rijekom Kupom, Pokupsko je imalo veliki značaj.

U potresu 29. prosinca koji je bio doista jak, škola je pretrpjela oštećenja, no u roku dva tjedna, nakon sanacije štete, krenula je s nastavom 18. siječnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija

Vijećnike najviše zanimalo stanje u potresima pogođenim područjima

Krešimir Ačkar kandidat je HDZ-a za gradonačelnika Velike Gorice