in ,

PP VELIKA GORICA Od 37 prekršaja, čak 30 nepropisne brzine

Rezultati akcije „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su proteklog vikenda, od 22 do 6 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“.

Tom su prilikom utvrdili 37 ciljanih prekršaja i to 30 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te jedan prekršaj vožnje pod zabranom. Ukupno je utvrđeno 52 prometna prekršaja.

U subotu, 17. listopada 2020. godine (subota) u 23,45 sati, muškarac starosti 20 godina upravljao je osobnim automobilom, a kretao se kolnikom Velikogoričke ulice u mjestu Novo Čiče Gorica u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kbr. 2C Velikogoričke ulice zaustavljen je i alkotestiran te je utvrđeno  da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,44 g/kg. Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, izdan obavezni prekršajni nalog i isključen je iz prometa. Nitko nije smješten u prostoriju za zadržavanje niti je nitko uhićen i priveden na sud.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, a tijekom ostalog dijela vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće sa materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija