in

PP VELIKA GORICA Više vozača završilo na triježnjenju

Ilustracija

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila te temeljem plana Policijske uprave zagrebačke, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su proteklog vikenda, od 21 do 5 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Alkohol i opojne droge“ i „Brzina“.

Tom su prilikom utvrdili 24 ciljana prekršaja i to pet prekršaja nepropisne brzine, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj vožnje bez položenog ispita, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i šest ostalih prekršaja iz domene prometa. Ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja.

U subotu, 19. rujna 2020. Godine u 20,57 sati, muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim automobilom i kretao se kolnikom ulice kralja Tomislava u Gradićima u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kbr. 103 navedene ulice, zaustavljen je i alkotestiran te je utvrđeno  da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg alkohola. Na mjestu događaja privremeno mu oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebnu prostoriju ove policijske postaje otriježnjenja. Budući da nije recidivist, protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Tri osobe su smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja, dok su dvije osobe uhićene i prepraćene dežurnom sucu na nadležni sud.

U vrijeme provođenja akcije tijekom vikenda nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu