in ,

Predstavio se kao djelatnik HEP-a, a potom starici sa stola otuđio novac i pobjegao

Lažno pregledao struju i tražio novac za nepostojeće radove

Iz Policijske postaje Velika Gorica podsjetili su kako je prošlog tjedna zabilježeno kazneno djelo prijevare kojim su se nepoznati počinitelji predstavili kao djelatnici Elektre u nastojanu krađe i prijevare građana. Ponovno se dogodilo isto kazneno djelo prošlog petka, 19. ožujka, a u policiji su prijavu zaprimili tek gotovo tjedan dana kasnije.

Naime, starija osoba prijavila je kako se nepoznati počinitelj predstavio kao djelatnik HEP-a i ušao u njezin stambeni objekt gdje je lažno pregledao struju i naveo kako mu je za izvršene radove potrebno isplatiti novac.

Starija gospođa navela je kako nije tražila izvođenje nikakvih radova ili popravak struje te kako mu nema za što platiti. Na to je nepoznati počinitelj u brzini s blagovaonskog stola otuđio nekoliko stotina kuna i trčeći izjurio iz kuće udaljavajući se u nepoznato.

Iz policijske postaje ponovno apeliraju na građane da ne puštaju u kuću osobe koje se nisu prethodno legitimirale bilo kakvom službenom iskaznicom ili su obučeni u službene odore organizacije u čije ime se predstavljaju. Dodali su kako je mandura poduzeća Elektre tamno plave boje i ima istaknuti znak HEP na sebi. 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović