in

Premijer najavio popuštanje mjera

Ugostiteljima kava za van

Foto: Vlada RH

Premijer Andrej Plenković najavio je da se od 15. veljače otvaraju teretane i fitness centri, kafićima će se omogućiti prodaja kave za van, djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionicama, a radit će i kladionice, automat klubovi i casina.

Ugostiteljima koji pružaju uslugu pripreme usluživanja pića, napitaka i slastica od 15. veljače omogućuje se prodavanje kave za van. “Time omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost”, rekao je premijer naglasivši da naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec.

Također, omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje epidemioloških mjera. To je, kaže Plenković, dobro za fizičku aktivnost i sve što u ovim okolnostima ljudima može biti korisno za njihovo zdravlje.

Djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionicama, tako da najmlađi mogu uz redovite aktivnosti fizički ići u izvankulikularne aktivnosti.

Uz poštivanje epidemioloških okvira omogućit će se rad kladionicama, automat klubovima i casinima, uz ograničenja koja se odnose na konzumaciju pića i svega što će Stožer preciznije sutra propisati.

Premijer je najavio da će se i dalje pratiti situacija, a iduće “prolazno vrijeme” za odluku o epidemiološkim mjerama je 1. ožujka.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija