in

Prenamjenom toplana u kogeneracijska postrojenja do jeftinijeg grijanja u Velikoj Gorici

Uložit će se 30 milijuna kuna u modernizaciju toplovoda i stvaranje centralnog toplinskog sustava

HEP Toplinarstvo uložit će ukupno 30 milijuna kuna u modernizaciju toplovoda i stvaranje centralnog toplinskog sustava u Velikoj Gorici, te još 80 milijuna kuna kako bi postojeće toplinske stanice u Vidrićevoj i na Cibljanici prenamjenio u kogeneracijska postrojenja, a što će osigurati jeftinije grijanje građanima Velike Gorice.

Dogovor je to kojeg su postigli v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i direktor HEP Toplinarstva Zdravko Zajec, a tijekom idućih dana bit će i formaliziran potpisivanjem sporazuma između Grada Velike Gorice i HEP Toplinarstva, navedeno je na stranicama Grada.

Dugogodišnji problem skupog grijanja u Velikoj Gorici rješavat će se u etapama. HEP Toplinarstvo će tako postupno gasiti manje toplinske stanice koje su energetski neefikasne, a dvije glavne (Vidrićeva i Cibljanica) pretvorit će u kogeneracijska postrojenja što podrazumijeva istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije. Na taj način će se efikasnije koristi pogonski energent, što će dovesti do konačnog smanjenja cijene grijanja.

-Velika Gorica više ne smije biti grad slučaj po pitanju grijanja. Zadovoljan sam što smo nakon dugih pregovora konačno postigli dogovor koji je realan i provediv, koji će našim sugrađanima u stambenim zgradama omogućiti u konačnici niže cijene grijanja, naveo je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Sa direktorom HEP Toplinarstva Zdravkom Zajecom postignut je dogovor o modernizaciji toplinskog sustava u Velikoj Gorici što će rezultirati nižom cijenom grijanja u našem gradu. Zahvaljujem gospodinu Zajecu na razumijevanju i kooperativnosti, napisao je Ačkar na svojim društvenim mrežama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija