in ,

Prevario 84-godišnjakinju i iz novčanika joj ukrao nekoliko tisuća kuna

Iskoristio trenutak i izvadio novac iz novčanika

Iz policijske uprave Velika Gorica proteklih nekoliko tjedana upozoravaju na sve više zabilježenih slučajeva u kojima se iskorištava nemoć i naivnost starijih osoba. Naime, još jedno kazneno djelo tog tipa zabilježeno je prošlog tjedna na području Kobilića.

Naime, ovog puta na meti se našla 84-godišnjakinja kojoj se nepoznati počinitelj predstavio kao djelatnik HEP-a te ju je nakon ulaska u kuću pokrao, točnije iz novčanika joj je otuđio gotovo 3.000 kuna. Nakon što je iskoristio trenutak nepažnje i oduzeo sav novac koji je imala, napustio je staričin dom kada mu se i gubi svaki trag.

Iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na takve stvari te naglašavaju da osoba nije imala nikakvu radnu odjeću koja bi odgovarala djelatnicima HEP-a koji doista hodaju u uniformama s logom kompanije već je bio obučen u civilnu odjeću.

-Pozivamo građane da ne puštaju osobe koje se ne predstave odnosno ne legitimiraju službenim iskaznicama samih poduzeća, a ako nemaju iskaznice onda su odjeveni u službene uniforme. Što se samog HEP-a tiče, oni se uvijek koriste službenim vozilima na kojima su istaknute naljepnice poduzeća za koje rade, poručio je inspektor iz PP Velika Gorica.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović