in

Pri kraju izgradnja modernog dječjeg vrtića u Selnici

Vrijednost vrtića je 7,8 milijuna kuna

Foto: gradonačelnik.hr

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar obišao je sa suradnicima radove na izgradnji dječjeg vrtića u Selnici. Lani započeti građevinski radovi  se odvijaju planiranom dinamikom, a dovršetak izgradnje vrtića očekuje se sredinom proljeća.

Foto: gradonačelnik.hr

Vrtić će biti kapaciteta pedesetero djece u tri odgojne skupine; jednu jasličnu te po jednu mješovitu i jednu stariju skupinu, a administrativno će pripasti DV Lojtrica.

Ukupna vrijendost projekta je 7,8 milijuna kuna, od čega je 4,6 milijuna osigurano iz EU fondova. Vrtić u Selnici jedan je od vrtića koji se grade ili će se graditi u ruralnim dijelovima grada. Uz Selnicu slijedi i uređenje prostora za vrtićku namjenu u Maloj Buni i Lukavcu.

Foto: gradonačelnik.hr

-Predškolski odgoj u gradu Velikoj Gorici je jedna stavka koja nam je izuzetno važna. Dugi niz godina izdvajamo i u Republici Hrvatskoj smo jedan od najboljih gradova koji izdvajaju za naše najmlađe sugrađane, tako smo ponosni da smo izgradili vrtić u Velikoj Mlaki i Cvjetnom naselju, ponosni smo što smo u proračunu osigurali novce da ćemo u ovoj godini u ruralnom dijelu izgraditi i završiti vrtić u Selnici koji je financiran iz fondova EU, ali smo osigurali sredstva da se na našim bregima započne gradnja vrtića u Velikoj Buni. U perspektivi također razmišljamo izgraditi vrtić u našem mjesnom odboru Lukavec oko kojega gravitira dosta mjesta i na svu sreću i hvala Bogu imamo puno naših mladih sugrađana – istaknuo je nedavno Ačkar.

Foto: gradonačelnik.hr

Osvrnuo se i na to kako se i dalje nastavlja preko 40 posto sredstava proračuna ulagati u školstvo, u mlade i njihovo obrazovanje ‘što je temelj našeg društva’.

I prošle je godine u tom segmentu puno napravljeno; energetski su obnovljene škole OŠ Vukovina i OŠ Nikole Hribara. Osigurani su besplatni udžbenici, srednjoškolcima se pomoglo s 1000 kuna naknade a za stipendije je izdvojeno 3,3 milijuna kuna.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija