in

Produljena besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak do kraja travnja

Država nastavlja potpomagati potresom pogođena područja

Država će u travnju nastaviti s potpornim mjerama za gospodarstvo zbog utjecaja pandemije koronavirusa na poslovanje, a nastavit će se i nadoknada računa za struju građanima na potresom stradalim područjima kao i nenaplata cestarine na autocesti Zagreb – Sisak, najavio je premijer Andrej Plenković.

Radi olakšanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i kretanja stanovništva na području pogođenom potresom u  Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatske autoceste prestale su naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak 29. prosinca u 15 sati.

Besplatna cestarina na autocesti Zagreb-Sisak produljuje se do 30. travnja  do 24 sata.

Apeliramo na sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu, kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti pa tako i na prilazima naplatnim postajama. Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa na cesti i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i s krajnjim oprezom, poručuju iz Hrvatskih autocesta.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija