in , ,

Prošli vikend sanjkanje, a ovaj vikend kavica na suncu – čeka nas rano proljeće

Sutrašnji dan, nakon sunčane i vedre subote, većinom donosi stabilno i sunčano vrijeme, bez naznaka oštrijeg zimskog povratka. Prema prognostičkim materijalima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), očekuje se da će siječanj proteći bez iznenadnih promjena, a isto vrijedi i za prve dane veljače.

U gornjim slojevima atmosfere, i dalje se osjeća utjecaj toplih zračnih struja koje dolaze sa sjeverne Afrike. Ciklonalni poremećaji s Atlantika sele se prema istoku, izbjegavajući veći dio Alpa. Hladna fronta, koja je oslabila, prolazit će danas kroz središnju i istočnu Europu, dok će manja količina nestabilnog zraka prodrijeti kroz bečka vrata, posebno nad Panonsku nizinu.

Prema prognozama, idući tjedan obilježit će se znakovima ranog proljeća, najavljuje DHMZ.

Ukratko, vrijeme će nastaviti biti povoljno, a zimska hladnoća za sada neće pokazati svoje znakove. Topli zrak s juga će ostati dominantan faktor, dok će prolazak hladne fronte donijeti tek manje promjene, osobito na području središnje i istočne Europe. DHMZ prognozira da će idući tjedan donijeti još više elemenata proljeća, najavljujući tako nastavak stabilnog i ugodnog vremena.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu