in ,

Prošlog tjedna policija ponovno zabilježila više pokušaja provala u domove

Radi se o dva kaznena djela od kojih je jedan, na sreću, ostao samo na pokušaju

Na području Velike Gorice i ovog tjedna nastavljaju se pokušaji i provale u stambene objekte. Iz Policijske postaje Velika Gorica obavijestili su nas o još jednom pokušaju provale u stan koji se dogodio s petka na subotu, s 26. na 27. ožujak, u Podbrežnici u popodnevnim satima.

Nepoznati počinitelj pokušao je ući u stan na prizemlju prvobitno kroz balkonska vrata, što mu nije uspjelo, a potom kroz prozor, no i to je ostalo na pokušaju. Iz policije pretpostavljaju kako lopov nije uspio provaliti isključivo jer ga je nešto omelo, kao na primjer prolaznici u blizini, te da je imao ‘pogodniju’ situaciju da bi provala bila izvršena. Zbog toga iz policije apeliraju na građane da dobro zaključavaju svoje stambene objekte, a pogotovo ukoliko žive u prizemnicama u koje se lakše ulazi nego na više katove zgrade.

Već sljedećeg dana, 28. ožujka, velikogorička policija zaprimila je još jednu prijavu, no ovdje je nepoznati počinitelj uspješno izvršio kazneno djelo provale u Starom Čiću, u Ulici Jurja Habdelića.

Naime, nepoznati počinitelj obio je prozor u prizemnom dijelu kuće te ušao u unutrašnjost stambenog objekta. Od tamo je otuđio više komada zlatnog nakita, a potom se udaljio u nepoznato. Materijalna šteta ovog kaznenog djela procijenjena je na oko četiri tisuće kuna.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily