in

Prvi hrvatski električni romobil stvara se u našem gradu

Prvi romobili bit će gotovi na proljeće

Foto: Facebook IDDI

Iddi je mlada tvrtka iz Zagreba osnovana 2020. godine, koja se bavi razvojem i izradom inovativnih elektroničkih uređaja i rješenja.

Osnivače čini grupa od sedam mladih entuzijasta koji imaju znanje iz područja elektronike, elektrotehnike, strojarstva i srodnih područja, volju i ideju proizvesti nešto svoje, hrvatsko i pritom riješiti problematiku kojom se susreću korisnici električnih romobila.

Prvi projekt tvrtke je „Rolla“, paket koji čini simbiozu ekološki osviještenog prijevoznog sredstva i pripadajuće user-friendly
aplikacije sa personaliziranim pristupom, prilagođene konceptu hop & go najma.

Ideja je bila stvoriti proizvod koji je otporan, robustan, siguran za korisnike i siguran u pogledu krađe te proizvod koji će svladati gotovo sve uzbrdice bez problema.

Foto: Facebook IDDI

Aplikacija Rolla povezuje romobil i korisnika putem skena NFC ili QR koda te zahtijeva registraciju i odabir načina plaćanja usluge (Google/Apple pay ili kreditna kartica).

Omogućava korisniku personaliziran prikaz sadržaja prema zadanim parametrima i pružanje informacija o lokalnim znamenitostima, događanjima (poput koncerata, predstava i sl.) i sadržajima prema lokaciji baze romobila.

Foto: Facebook IDDI

Također, prikazuje lokaciju punionice te broj raspoloživih romobila, njihov status baterije, a u upotrebi dodatno i brzinu vožnje te utrošene minute korištenja.

To će biti prvi takav hrvatski proizvod, a prvi prototipovi slažu se u garaži obiteljske kuće u Kurilovcu.

Prvi gotovi konačni proizvodi svjetlo dana trebali bi ugledati u proljeće 2021. godine.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija