in ,

Prvi vikend Goričkih večeri; tri besplatna koncerta na otvorenom

Otvaranje festivala velikim koncertom grupe Magazin

Foto: POU Velika Gorica Facebook

Ovaj vikend kreće kulturno-zabavna manifestacija Goričke večeri u parku dr. Franje Tuđmana. Događaj će otvoriti domaći pop sastav grupa Magazin velikim koncertom na kojem će izvoditi stare i nove hitove. Koncert kreće u 20 sati, a dobar provod nastavlja se i idućih dana raznim tematskim koncertima, izložbama i radionicama.

Drugi dan ove tradicionalne proljetne manifestacije uglazbit će Puhački orkestar DVD-a Velike Gorice s početkom u 19.30h. Nakon njih svirku nastavlja Metaklapa u 20.30 sati. Njihova glazba je specifičan spoj a capelle i metala, no ovaj put će nastupiti uz orkestar uglednih glazbenika uz umjetničko vodstvo Marina Rabadana. Kombinacija bezvremenskih metal himni Iron Maidena, klapskog pjevanja i klasične glazbe svakako je jedinstvena u svijetu. Za djecu će se u 9.30 sati u Pučkom otvorenom učilištu održati kreativno-edukativna radionica Mala kuhinja.

Foto: POU Velika Gorica

 

Treći dan festivala u znaku je starih vremena i retro zabave. Prvo vas u 16.00 sati čeka izložba povijesnih vozila-oldtimera na Oldtimer show-u u organizaciji Oldtimer kluba Turopolje. Izloženi će biti brojni starinski automobili, od predratnih skupocjenih primjeraka do novijih oldtimera. Nedjeljna zabava se nastavlja u 18.00 sati uz interaktivan kazališni show na otovrenom Pantomima classic u kojem će poznati lik Chaplinovog „skitnice“ zabaviti male i velike raznim komičnim točkama, od karikaturalnih magičnih trikova, pantomime te izrade portreta. Dan se završava koncertom Swingersa i Roberta Marekovića u 20.00h glazbom dobrih vibracija i plesnog duha nekih prošlih vremena.

Organizatori poručuju da je ulaz na sve programe besplatan te pozivaju sve na pregršt zabave i druženja.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng