in ,

Racije u goričkim kafićima

Posljednji dan rada ugostitelji s područja Zagreba i Zagrebačke županije neće pamtiti po dobru. Naime, osim što su muku mučili s time kako će ‘preživjeti’ mjesec dana zabrane rada, neki će morati i odgovarati jer su, vjerojatno u želji da se ‘oproste’ s gostima, ostali raditi malo dulje ili su pustili kojeg gosta u lokal više.

Naime, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke sinoć su u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb, proveli racije u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, Dubrave i Velike Gorice.

U Gorici provedeno šest racija

Na području Velike Gorice provedene su racije u pet ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba.

– U četiri ugostiteljska objekta je utvrđeno prekoračenje radnog vremena, sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti iz čl. 9a protivno Odlukama Stožera civilne zaštite, a u drugom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu, stoji na stranici PU zagrebačke.

U raciji na otvorenom utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ispijanje alkohola na javnom mjestu), a za što su osobama izdana upozorenja.

Hoće li ugostitelji i gosti dobiti tek upozorenja ili su kazne već ispisane, do zaključenja članka nismo uspjeli doznati.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija