in ,

Sanirana cesta u Dubrancu, grade se škola i vrtić!

Velike vijesti iz malog mjesta nadomak Velike Gorice – u Dubranec se ulažu značajna sredstva, grade se škola i vrtić, doseljavaju mlade obitelji!

Nakon obilaska Tesline ulice u Kurilovcu, gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je obišao i saniranu prometnicu u Dubrancu.

Sanirana cesta u Dubrancu, u potezu od Gustelnice do Svete Kate – Ž104600, asfaltirana je u dužini 2,850 metara. Radovi vrijedni 492.729,72 eura uključivali su frezanje asfalta za ukope, izravnavajući sloj, špricanje bitoemulzijom, ugradnju asfalta u debljini 4 centimetra, uređenje bankina i odvodnih jaraka.

Velik je ovo događaj za malo mjesto nadomak Velike Gorice, poručio je predsjednik Mjesnog odbora Dubranec, Željko Hrvojić:

– Završetkom sanacije ove prometnice riješili smo problem prometa na području Dubranca. Zahvaljujem gradonačelniku Ačkaru i njegovom timu na svemu, izjavio je Hrvojić dodavši kako je u tijeku još jedan važan projekt! Naime, u tijeku je i uređenje Društvenog doma, a radovi bi trebali biti gotovi do kraja mjeseca.

– Povijesno je ovo ulaganje u naše Brege, a ovi mještani to zaista i zaslužuju! Iznimne pohvale upućujem Mjesnom odboru i svim društvenim aktivistima koji su pokazali entuzijazam i volju te nam ukazali na svu problematiku koja već desetljećima tišti mještane ovog kraja. Iako se nakon razornog potresa  činilo kao da nema smisla ostati živjeti ovdje, dvije godine kasnije zajedničkim snagama naši Bregi pričaju najljepšu moguću priču! Potegnuta je vodovodna mreža, rade se škola i vrtić, u ovu cestu koju smo danas službeno otvorili uloženo je gotovo pola milijuna eura. To je iznos koji u ovo mjesto nikada do sada nije uložen! Također, sretan sam što se u ovo idilično mjesto svega 20 minuta od Velike Gorice doseljavaju mlade obitelji, pa sva ova ulaganja još više vesele. Kao Grad ulažemo trud i sredstva da našim mještanima poboljšamo standard i kvalitetu života! – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?