in

Skinuti imuniteti Barišiću i Grgiću, DORH traži istražni zatvor

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo odlučilo je ‘skinuti’ saborski imunitet velikogoričkom gradonačelniku Draženu Barišiću te gradonačelniku Nove Gradiške Vinku Grgiću.

Podsjetimo DORH je tražio odobrenje za lišenje slobode i određivanje istražnog zatvora protiv spomenute dvojice, što je Mandato-imunitetno povjerenstvo na raspravi u 17 sati jednoglasno i odobrilo.

Iz DORH-a su pojasnili za što se osumnjičeni terete:

U tijeku su uhićenja i provođenje dokaznih radnji pretraga kao rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene aktivnosti provode se u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su počinile više kaznenih djela protiv službene dužnosti i to trgovanja utjecajem, davanja mita za trgovanje utjecajem, poticanja na trgovanje utjecajem, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te nezakonitog pogodovanja i pomaganja u nezakonitom pogodovanju.

Nakon što osumnjičenici budu ispitani, USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno o pokretanju istrage u predmetnom slučaju o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, stoji na DORH-u.

Uskoro više!

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu