in ,

Sklonište za životinje Velika Gorica jedno je od prvih ‘no kill’ skloništa u Hrvatskoj

Iako rado pomažu i drugim životinjama, trenutno imaju mogućnost udomljavati samo pse

Posjetili smo Sklonište za životinje Velika Gorica koje se nalazi na adresi Jagodno 113A. U razgovoru s voditeljicom skloništa Lorom Radić i timariteljicom životinja Tanjom Jularić saznali smo kako se lokacija skloništa uglavnom bira isključivo na pomalo udaljenijoj lokaciji od centra grada kako bi životinje imale mir, ali i više zelene površine gdje mogu slobodno šetati. Upravo zato, ovo sklonište, koje je do sada udomilo više od tisuću pasa, nalazi se u Jagodnom, naselju u blizini Velike Gorice.

Sklonište u Jagodnom prostire se na površini od 5000m2 , a opremljeno je sa 17 boksova za skupno držanje pasa koji uz unutarnji prostor imaju i 17 pripadajućih vanjskih smještajnih jedinica. Unutar skloništa je primjereni prostor za slobodno kretanje pasa.

Uz veterinarsku službu o životinjama, u suradnji s Gradom, brine i Udruga Sigurna kućica koja im uvelike pomaže putem društvenim mreža i objavljivanja fotografija zahvaljujući kojima se psi znatno brže udomljavaju.

Naime, ovo sklonište trenutno ima uvijete isključivo za udomljavanje pasa, a ne mačaka ili drugih životinja, ali iz skloništa su poručili kako će uvijek pomoći oko udomljavanja i objave fotografija bilo koje druge pronađene životinje.

Sve informacije, ali i kako se uključiti u rad i pomoć oko životinja možete pogledati u našem videu:

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

-2 Points
Upvote Downvote

Napisao Emily