in

Skoro 2 milijuna kuna za zdravstvene, socijalne i humanitarne udruge

Izvanredne okolnosti kojima smo izloženi proteklih godinu dana, pandemija koronavirusa i potresi, dodatno su nas podsjetili koliko je važno brinuti jedni o drugima i samim time koliko je važna uloga udruga civilnog društva

Zagrebačka županija objavila je javni natječaj za dodjelu 1,9 milijuna kuna za financiranje programa i projekata zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja na području Zagrebačke županije u tekućoj godini, što se dakako odnosi i na Grad Veliku Goricu.

Prijave se podnose do 3. ožujka, a prijavitelji moraju djelovati na području Županije najmanje godinu dana prije dana objave javnog natječaja, a udruga mora biti upisana u Registar neprofitnih organizacija.

-Također, prijavitelji moraju imati osigurane ljudske te materijalne resurse za provedbu programa i projekta čije osnovno područje djelovanja i ciljevi moraju biti zdravstvenog, socijalnog ili humanitarnog karaktera. Program i projekt koji provodi udruga ili druga neprofitna organizacija mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a njegovo provođenje ne smije trajati dulje od 12 mjeseci, objasnili su putem svojih stranica.

Potresi nas podsjetili koliko je važno brinuti jedni o drugima

-Izvanredne okolnosti kojima smo izloženi proteklih godinu dana, pandemija koronavirusa i potresi, dodatno su nas podsjetili koliko je važno brinuti jedni o drugima i samim time koliko je važna uloga udruga civilnog društva, istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodavši da je Županija uz ovaj natječaj raspisala i 600 tisuća kuna vrijedan natječaj za programe i projekte braniteljskih udruga.

Iznos potpore

Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te one umirovljeničkih udruga. Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5.000 kuna do najviše 200.000 kuna, a u okviru ovog javnog natječaja prijavitelji mogu prijaviti i ugovoriti samo jedan program/projekt.

Prijave na natječaj moguće su na dva načina:

  1. Elektronički, putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr na način da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti, formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Popunjeni obrazac prijave potrebno je isprintati, potpisati od strane ovlaštene osobe za zastupanje i potvrditi pečatom te dostaviti, sa svim obveznim prilozima, u jednom primjerku, u zatvorenoj omotnici, poštom, putem dostavljača ili osobno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, s naznakom „Prijava programa – zdravstvena, socijalna i humanitarna djelatnost – NE OTVARAJ“.
  2. Poštom, na način da se popunjeni prijavni obrazac zajedno s traženom dokumentacijom dostavi preporučenom poštom na gore navedenu adresu ili osobno preda u pisarnici u prizemlju zgrade na istoj adresi.

Tekst javnog natječaja, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb te na brojeve telefona 6009-485, 6009-464 i 6009-405.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović