in ,

Strukovna škola domaćin velikog natjecanja s ciljem promocije strukovnih zanimanja i unaprjeđenja struke

Na natjecanje su se prijavili učenici iz brojnih škola diljem Hrvatske

U sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu Industrija 4.0., u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica organizirano je 2. natjecanje učenika u vještinama, kojima je svrha promocija zanimanja i strukovnog obrazovanja.

Provedenom analizom obrazovnih programa koje Partnerske škole imaju u svojim ustanovama Stručni tim je predložio da se provede natjecanje u disciplinama: automehaničar/automehatroničar i instalater kućnih instalacija/Instalater grijanja i klimatizacije. Prvo natjecanje održano je 23. siječnja 2023. godine u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica u navedenim disciplinama u holu škole. Sve nazočne u prigodnom govoru pozdravili su ravnatelj škole Miroslav Antolčić i voditelj RCK Matija Galeković te svim natjecateljima i njihovim mentorima poželjeli dobre rezultate.

Na natjecanje u disciplini automehaničar/automehatroničar prijavile su se Strukovne škole iz Samobora, Jastrebarskog, Svetog Ivana Zeline, Dugog sela, Velike Gorice i Vrbovca sa 18 učenika, a u disciplini instalatera grijanja i klimatizacije Strukovne škole iz: Samobora, Jastrebarskog, Dugog sela, Vrbovca i Velike Gorice 18 učenika u 9 parova.

Tri prvoplasirana para odnosno pojedinci nagrađeni su prigodnim praktičnim nagradama i priznanjima, a ostali su dobili zahvalnice za sudjelovanje. Svi natjecatelji i mentori dobili su poklon vrećice s prigodnim sadržajem. U sveukupnom poretku prva, druga i treće mjesta osvojili su po disciplinama: Instalateri grijanja i klimatizacije: 1. Ivan Vranešić i Stjepan Skrbin (Velika Gorica) 118 od mogućih 146 bodova (mentori Zoran Lovrić i Nikola Cerovski), 2. Stjepan Šeb i Nikola Marečić (Jastrebarsko) 96/146 (mentor Josip Bilić), 3. Karlo Grahovac i Lovro Grahovac (Velika Gorica) 94/146 (mentori Zoran Lovrić i Boško Lukić).

Automehaničari/automehatroničari: 1. Matija Turković (Velika Gorica) 97.73 bodova (mentor Mato Culović), 2. Ivan Vukmanić (Velika Gorica) 95.45 (mentor Ivica Pavlović), 3. Patrik Grdović (Samobor) 93.18 (mentor Dario Mučnjak).


Nakon proglašenja rezultata natjecanja te dodijeljenih priznanja i zahvalnica, a prije ručka u maloj sportskoj dvorani, ravnatelj Miroslav Antolčić se zahvalio svim sudionicima natjecanja, učenicima, mentorima i ocjenjivačkom povjerenstvu na odličnom natjecanju i korektnom ponašanju svih sudionika.

Tekst i foto: Srednja strukovna škola Velika Gorica 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović