in ,

Sve bolja prometna infrastruktura Velike Gorice – obnovljene tri prometnice, a uskoro i parking u Kolarevoj

Uređenjem prometnica na području Velike Gorice obnovljene su i asfaltirane ceste na tri nove lokacije u čiju je obnovu Grad uložio ukupno 155.794,28 eura za gotovo kilometar i pol novoasfaltiranih prometnica te dodatnih 107 metara parkinga.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar u obilasku radova, uz zadovoljstvo povijesnim ulaganjem u komunalnu infrastrukturu, najavio je rješenje brojnih drugih komunalnih problema koji do sada nisu uspjeli doći na red.

Uz onu činjenicu koja je svim našim sugrađanima jasna, a to je da nikada u povijesti nikada nismo ovoliko ulagali u prometnu infrastrukturu, želim istaknuti da imamo planove do kraja mandata riješiti veliku većinu komunalnih problema koji muče naše sugrađane, kako u urbanom, tako i u ruralnim područjima, govori gradonačelnik Ačkar dodajući kako će se riješiti problemi koji do sada nisu došli na red.

Ovom prilikom gradonačelnik je pohvalio gradske četvrti Pleso i Braće Radić kao jedan moderni pristup modernog djelovanja kojeg može poželjeti svaki gradonačelnik.

Ulica Slavka Kolara, zajedno s dijelom parkinga, obnovljena je od kbr 19-23. Ugovorena vrijednost radova je 44.597,10 eura s PDV-om, a troškovnikom je obuhvaćena izrada ceste u duljini 300 m’, širina 5,35

Za obnovu parkirališta ugovorena vrijednost radova je 14.862,45 eura s PDV-om, a troškovnikom je obuhvaćeno asfaltiranje parkirališta u duljini 107 metara i širini 5,05 metara, a proširenje parkirališta uslijedit će nastavnim radovima.

Josip Kolić, predsjednik Gradske četvrti Braće Radić, kazao je kako je zadovoljan obnovom dijela ulice koja je bila u poprilično lošem stanju.

Kolareva i Bonifačićeva su projekti koje smo krajem prošle godine ogovorili s gradonačelnikom kao plan rada za ovu godinu, a kao što vidimo, sve ide po planu. Ovaj projekt Kolareve sastoji se od dva dijela- obnova postojeće prometnica, a čeka se nastavak ulice i izgradnja dodatnog parkirališta, kazao je Kolić dodajući kako je povećanje kapaciteta parkirnih mjesta za taj dio grada prijeko potreban.

Ovom prilikom Kolić je podsjetio kako se ulazi u projekt izgradnje dječjeg parka između stambenih zgrada koje gledaju na Kolarevu ulicu, a tijekom sljedeće godine na to područje dolazi i javna rasvjeta.

Novo ruho dobio je i dio Bonifačićeve ulice

Od Ulice Matice Hrvatske do k.br. 22, prema N. Šopa iza Interspara, asfaltiran je dio Bonifačićeve ulice, a ugovorena vrijednost radova je 37.406,78 eura s PDV-om.

Troškovnikom je asfaltirano ukupno 581 metara prometnice gdje su se proveli radovi frezanja asfalta, špricanja bitoemulzijom, ugradnje asfalta u debljini 4 cm, izrada bankina i horizontalna signalizaciju.

Nastavlja se obnova naselja Pleso

Grad Velika Gorica u najnovijim radovima obnovio je i dio Plepelićeve ulice na Plesu. U novoasfaltirani dio prometnice uloženo je 58.927,95 eura s PDV-om, a obnovljen je dio prometnice u duljini 510 metara, širini 4,50 metara te odvojak u duljini od 95 metara te širini 4,50 metara. Ukupno je time asfaltirano 605 metara prometnice.

Slavko Perković, predsjednik Gradske četvrti Pleso, zahvalio je gradonačelniku Ačkaru te podsjetio na nedavne radove koji su izvršeni u gradskoj četvrti.

Vjerujem da ćemo u budućnosti ostvariti sve zajedničke ciljeve jer imamo zaista odličnu suradnju s gradonačelnikom. Do sada smo uspjeli realizirati sve planove, a sigurni smo da ćemo uspjeti i u budućnosti, govori Perković.

Podsjetimo, prije malo više od mjesec dana također smo obišli novoasfaltirani dio prometnice na području Gradske četvrti Plesu, uz koju je asfaltiran i dio Rakarja. Grad Velika Gorica nastavlja ulagati u razvoj i obnovu prometne infrastrukture, stvarajući sigurnije i kvalitetnije uvjete za vozače i pješake. Ovi radovi predstavljaju važan korak prema poboljšanju prometnog sustava i udobnosti svih stanovnika Velike Gorice.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu