in , ,

Sve je spremno! Crkva u Kravarskom uskoro dobiva svoj toranj

Duhovni simbol Kravarskog, ali i Vukomeričkih gorica, crkva Uzvišenja sv. Križa Kravarsko trajno je oštećena u razornom potresu, 29. prosinca 2020. godine, nakon čega je u potpunosti i otklonjena. Kako bi taj kraj dobio svoj novi simbol, radi se nova crkva koja će svojim izgledom podsjećati na prijašnju crkvu.

Već neko vrijeme intenzivno se radi na izgradnji nove crkve, a mještani već nestrpljivo iščekuju postavljanje njezinog tornja kao jednog od pokazatelja da se radovi polako privode kraju. Svečano postavljanje tornja na crkvu Uzvišenja sv. Križa Kravarsko bit će u petak, 9. rujna, kada ćemo zajedno s mještanima posvjedočiti tom povijesnom događaju. 🙂

Nedavno smo obišli radove na unutrašnjosti crkve, a podsjetimo, njihov svršetak očekuje se do siječnja 2023. godine. Sredstva za gradnju osigurala je Zagrebačka županija putem javnog poziva, čime je za izgradnju crkve dodijeljeno 10,2 milijuna kuna. Na taj način u cijelosti je zatvorena financijska konstrukcija za gradnju nove crkve čiji se troškovi procjenjuju na 10,7 milijuna kuna. Preostalih 500.000 kuna osigurano je od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Do samog postavljanja tornja, prisjetimo se trenutaka kako je to izgledalo pri otklanjanju objekta, ali i u kojoj fazi su prije mjesec dana bili radovi.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily