in ,

Tako jednostavno, a tako domaće i ukusno! Tradicionalni recept za turopoljske krpice sa sirom i vrhnjem

Ideja za ručak nikada nije bila jednostavnija i ukusnija, donosimo vam recept za najfinije turopoljske krpice

Foto izvor: Muzej Turopolja; autor: Nikolina Dianežević

Što bolje može dočarati naše predivno Turopolje no što to čini jedno tradicionalno ukusno turopoljsko jelo? Donosimo vam prefini recept za jedno od najjednostavnijih tradicionalnih turopoljskih jela, krpice sa sirom i vrhnjem, koji je obavljen u kuharici “Tradicionalna turopoljska jela” u izdanju Muzeja Turopolja.

Sastojci koji su vam potrebni:
1/2 malog sira
1 šalica vrhnja
2 žlice kockasto rezanog suhog špeka
2 žlice masti

Foto izvor: Muzej Turopolja; autor: Nikolina Dianežević

Priprema:
Tijesto se izvalja kao za rezance, posuši i izreže na 2 prsta široke krpice. Špek se ispeče, ocijedi mast i stavite čvarke na toplo. Mast se ostavi na kraju štednjaka i dolije vrhnje. Sir se sitno zdrobi sa vilicom.

Zdjelu u kojoj će se jelo nositi na stol treba ugrijati. Krpice se kuha kao rezance, ocijedi, ali ne oplahne s hladnom vodom. Jedna mala količina krpica se stavi na vruću zdjelu, pospije sa sirom i polije s nešto toplog vrhnja, tako se radi dok traje zaliha, a na vrh se stave čvarci.

Savjet kuharice:

Dovoljno je 1/2 (pola) kilograma sira!”

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu