in ,

Tijekom vikenda jedan alkoholizirani vozač: Napuhao 0,75 pa mu oduzeta vozačka

Tijekom vikenda najviše je kažnjenih zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 5. rujna, na području Velike Gorice i okolice provedena je još jedna akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ kojom je na prometnicama našeg grada utvrđeno 13 ciljanih prekršaja.

Najviše prekršaja, njih devet, bilo je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a onda po jedan zbog vožnje pod utjecajem alkohola, nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te upravljanja vozilom pod zabranom.

Također je utvrđeno četiri ostala prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 17 prometnih prekršaja. Tijekom vikenda dogodile su se i četiri prometne nesreće od kojih je jedna s ozlijeđenom osobom.

‘Vikend rekorder’ zaustavljen je i subotu malo iza ponoći, kao i prethodnog vikenda, u centru grada.

-U subotu, 3. rujna, u 00,40 sati, muškarac starosti 35 godina, upravljao je osobnim automobilom Trgom kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.35 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,75 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,00/kg. Isti je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sat i na mjestu događaja uručen mu je Obavezni prekršajni nalog, navode iz goričke policije.

 

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily