in

Tijekom vikenda velik broj prekršaja: U Novom Čiču 47-godišnjak napuhao 1.09 promila

Ponovno najviše prekršaja zbog prekoračenja brzine

31.03.2020., Virovitica - Uslijed koronavirusa i naputaka Hrvatskog stozera civilne zastite na virovitickom podrucju policijski djelatnici na svim ulazima i izlazima iz grada na drzavnim cestama zaustavljaju i kontroliraju vozace imaju li valjane propusnice za kretanje. Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Tijekom vikenda velikogorička policija provela je još jednu akciju pod nazivom „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ prilikom koje su utvrdili 71 ciljani prekršaj.

Najviše prekršaja, čak 61, kao i obično odnosilo se na nepropisnu brzinu kretanja vozilom dok su zbog nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje kažnjena dva vozača. Plavci su evidentirali i po jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita određene kategorije, ali i dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom.

Što se tiče alkohola i vožnje, policija je pod utjecajem alkohola zatekla ukupno troje vozača, a od značajnijih prekršaja bio je onaj u subotu oko 01:30 sati u Velikogoričkoj ulici u Novom Čiču gdje je muškarcu starosti 47 godina koji je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.09 g/kg alkohola u organizmu. Isti je isključen iz prometa privremenim oduzimanjem vozačke dozvole na 12 sati i podnijet je Prekršajni nalog, obavijestili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

U vrijeme provođenja akcije dogodila su se tri prometne nesreće, od toga dvije sa materijalnom štetom i jedna sa lakše ozlijeđenom osobom. Također je utvrđeno i sedam ostalih prekršaja iz domene prometa, pa je tako preko vikenda evidentirano ukupno 79 prometnih prekršaja.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily