in

U Lukavcu izgradnja nogostupa i asfaltiranje Dolenske i Nove ceste u vrijednosti od skoro milijun kuna

Izgradnja nogostupa trebala bi biti dovršena kroz desetak dana, a novi asfalt bit će postavljen u roku mjesec dana

Nastavljaju se radovi na širem području grada Velike Gorice, a time je na red došao i Lukavec u kojem je u tijeku izgradnja nogostupa, a nastavno na to i asfaltiranje ceste.

U naselju su početkom tjedna krenuli radovi na nogostupu duž najprometnije i najopasnije ceste u Lukavcu, a u sklopu Aglomeracije VG postavljena je i kanalizacija. Naime, nogostup će kroz dva tjedna biti izgrađen u dužini od 1200 metara najprometnije prometnice kroz Lukavec. Nakon dovršetka nogostupa nastavlja se asfaltiranje Tratinske, Dolenske i Nove ceste u Lukavcu.

Radove je obišao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je naglasio kako je radovima na širem području Velike Gorice prvobitno cilj osigurati sigurno kretanje djeci, ali i svim drugim građanima. Jednaku pažnju prilikom radova posvećuju, kako urbanom, tako i ruralnom dijelu Velike Gorice.

-Nogostup će ići skroz do osnovne škole, a produžit će se prema Društvenom domu i centru naselja, naveo je Ačkar u svezi radova, osvrnuvši se pritom i na asfaltiranje koje je u sklopu projekta Aglomeracije.

-U jeku su i pripreme pred asfaltiranje Nove ceste, Dolenske ulice kao i Tratinske ulice koja će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana nakon završetka radova na projektu aglomeracije koji se u ovom naselju privodi kraju, objasnio je te dodao kako je vrijednost radova nogostupa nešto manja od milijun kuna.

-Ovo je zapravo primjer kako će i ostala naša naselja izgledati gdje je u procesu aglomeracija. Zato se zahvaljujem našim sugrađanima i Lukavčanima na strpljenju jer to je proces koji traje. Radimo to zbog naših sugrađana i ono što ću dati kao obećanje jest da će svi doći na red. Prioritet će mi biti sigurnost u prometu i nogostupi u svakom naselju, kao što i vidimo ovdje danas kada se provozamo kroz Lukavec, rekao nam je Ačkar.

V.d. gradonačelnika naveo je i kako će svi doći na red kada je u pitanj uređenje, kako po pitanju uvođenja kanalizacije, tako i po pitanju uređenja generalne aglomeracije.

Uz Ačkara, predsjednik Mjesnog odbora, Andrija Rotim, istaknuo je kako su na području Lukavca uz problem kanalizacije, bitan problem i prometnice zbog čega je izgradnja ovog nogostupa od iznimne važnosti za sigurnost mještana posebice djece. Iz Lukavca se zahvaljuju Gradu Velikoj Gorici što je uvažio njihove prijedloge i molbe te se vesele daljnjim najavljenim radovima na asfaltiranju cesta kroz naselje.

-Nakon dugo vremena i puno iščekivanja pri kraju su radovi na toj aglomeraciji, na izvođenju radova kanalizacije, priključci su svi izvedeni i to je bio gorući problem Lukavca i Lukavčana, samo čekamo to spajanje na pročistač i puštanje u funkciju. Drugi gorući problem Lukavca oduvijek su bile prometnice, preduvjet za obnovu prometnica je bila ta aglomeracija, postavljanje kanalizacije i tih cijevi. Nakon što smo to završili, napokon smo krenuli s tim stvarima – nova cesta u Lukavcu je već pripremljena za asfalt, naveo je Rotim.

-Po nekim procjenama i do četiri tisuće automobila dnevno ovdje prolazi i bitna je za tu obnovu. Veselimo se svim novim nogostupima, novi ulicama i kanalizaciji. Zahvaljujem Gradu i svima koji su pomogli, cijelom Mjesnom odboru i nadamo se da će sve što prije biti gotovo, zaključio je predsjednik Mjesnog odbora.

Ovim povodom spomenuli su kako je nedavno u Lukavcu obnovljen i društveni dom. U sklopu uređenja skinuta je cijela lamperija, prostori su nanovo obojani, uređeni, a time su i promijenjena vrata na domu. Rotim je dodao i kako su naručili novu kuhinju za društveni dom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović