in , ,

U nedjelju na jezeru Čiče velika akcija čišćenja

200 volontera među kojima i ronioci odazvali su se pozivu

Veliko finale akcije Od izvora do mora održat će se ovog vikenda s čak dvije akcije čišćenja na kojima će se okupiti više od 200 volontera, piše Jutarnji list.

Prva će se održati u subotu u Rijeci na plaži Vila Nora na Kantridi, a druga u nedjelju na jezeru Čiče kod Velike Gorice.

Ovogodišnje izdanje projekta Coca-Cole, Konzuma i Jutarnjeg lista, koji promiče čišćenje područja uz jezera, rijeke i more od ambalažnog otpada, započeo je na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, akcijama u Osijeku i još šest hrvatskih gradova.

Protekla dva vikenda čistili su u Trogiru i Dugoj Resi, a nedjeljna akcija na jezerima Čiče u Velikoj Gorici bit će zadnja službena akcija ove godine. Za kraj će se, nakon 11 uspješnih akcija tijekom lipnja, u utorak u Zagrebu okupiti volonteri, zaposlenici tvrtki partnera u ovom projektu – Coca-Cole, Konzuma i Hanza Medije – koji će čisteći park Maksimir i sami dati svoj doprinos borbi za čišći i ljepši okoliš.

U nedjelju projekt seli u okolicu Zagreba, na prekrasna jezera Čiče pored Velike Gorice. Nakon okupljanja na malom jezeru Ježevo, marljivi i entuzijastični volonteri obići će sva jezera i iz prirode uklanjati sav nepoželjan ambalažni otpad koji je tamo, nažalost, završio.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Anita