in

U odnosu na jučer nešto manji broj novozaraženih

U županiji 69 novih slučajeva, od kojih je najviše na području Velike Gorice

U odnosu na podatke od jučer Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je o 69 novooboljelih na današnji dan, dok je ozdravilo ukupno sedam osoba.

Najviše novih slučajeva zaraze koronavirusom nalazi se u Velikoj Gorici gdje je 19 novooboljelih, u Samoboru još devet te u Jastrebarskom još šest osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije dodanas evidentirano je 20650 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 20067 osoba, a 73 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 510 slučajeva.

Mjera samoizolacija izrečena je učenicima sedam razreda.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 69 osoba (gradovi – 9 Samobor, 4 Sveta Nedelja, 1 Zaprešić, 6 Jastrebarsko, 19 Velika Gorica, 5 Ivanić-Grad, 6 Dugo Selo, 1 Sveti Ivan Zelina, općine – 2 Brdovec, 1 Bistra, 1 Luka, 1 Pušća, 2 Stupnik, 1 Krašić, 1 Pokupsko, 2 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 1 Rugvica, 3 Dubrava, 2 Farkaševac), a ozdravilo je 7 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Gdje se sve u Zagrebačkoj županiji može testirati na COVID-19 saznajte  ovdje.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija