in ,

U veljači i ožujku besplatni vrtići i prilagođene roditeljske uplate

Zbog nepovoljne situacije s pandemijom i sve češćim izolacijama, kako učenika, tako i vrtićkih uzrasta, gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar objavio je kako će roditeljske uplate biti prilagođene trenutnoj situaciji, no ono važnije, kako će u veljači i ožujku vrtići biti besplatni.
-Zbog specifičnosti funkcioniranja vrtića tijekom trajanja pandemije, prije svega čestih izolacija, prilagodit ćemo visinu roditeljskih uplata kako bi roditelji plaćali pravedniju cijenu. Osim toga, roditelji će biti u potpunosti oslobođeni plaćanja vrtića za mjesec ožujak, objavio je gradonačelnik putem svojih društvenih mreža.
-Zbog sve češćih izolacija roditelji su primorani uzimati bolovanja ili ugovoriti privatna čuvanja što znatno utječe na njihova primanja. To je prevelik financijski udar za njih i Grad tu mora pomoći, kazao je Ačkar.
Ovisno o razvoju pandemije i daljnjem broju samoizolacija Grad će izraditi i odluku o modelima plaćanja nakon ožujka koji će sigurno biti napravljen tako da roditeljima djece koja budu u samoizolacijama omogući plaćanje realnih troškova boravka, a ne pune mjesečne cifre, dodao je gradonačelnik Ačkar.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily