in

U Proračunu za 2021. predviđen do sada najveći iznos za uređenje prometnica

Poseban naglasak u proračunu Grada Velike Gorice za 2021. godinu bit će na velikogoričkim prometnicama, njihovoj obnovi, održavanju i izgradnji novih cesta. Za uređenje i održavanje prometnica je osiguran rekordan iznos u proračunu od 41, 5 milijuna kuna – stoji u priopćenju Grada Velike Gorice

Gradska četvrt Hrvatski Velikani u posljednjih nekoliko godina je dobila novu vizuru kroz energetsku obnovu zgrada i srednjoškolskog centra, izgradnju novog dječjeg vrtića i gradskog bazena, uređenja sportsko – rekreacijskog igrališta te je samim time podignut standard naselja, a u sljedećoj fazi je rekonstrukcija dijela Ulice kralja S. Tomaševića.

Uređenje Ulice Stjepana Tomaševića odnosno rekonstrukcija predložena je u Programu održavanja nerazvrstanih cesta u aktivnosti Uređenja prometne infrastrukture. Za predmetnu rekonstrukciju je izrađen kompletan glavni projekt za dio ulice od Ulice kralja Petra Svačića do dvorišta dječjeg vrtića.

Rekonstrukcija prometnice obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine sa južne strane te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane. Pješačka staza je odvojena od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom . Duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika su predviđena parkirališta . Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom.

U sklopu građenja dijela Ulice kralja Stjepana Tomaševića u Velikoj Gorici se predviđa odvodnja oborinske vode s površine prometnice putem slivnika u oborinsku kanalizaciju.

Također je predviđeno da će javni isporučitelj za vodne usluge VG Vodoopskrba d.o.o. izvršiti zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici S. Tomaševića sa kućnim priključcima.

Donijeta je Odluka o osnivanju povjerenstva za predmetni projekt te se početkom sljedećeg tjedna očekuje objava prethodnog savjetovanja kako bi se pokrenuo postupak javne nabave.

Iz Programa redovnog održavanja izvršit će se sanacije kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara. Na molbu stanara ulice na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa jer se prema riječima stanovnika ulice mnogobrojni vozači ne pridržavanju propisanih ograničenja brzine.

U 2018. godini HEP Toplinarstvo je zamijenio postojeće toplovode, a u prethodnoj godini je Hrvatski telekom položio novu optičku kanalizaciju tako da su se stekli uvjeti rekonstrukcije postojeće ulice.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu