in ,

U Sisačkoj uhvaćen recidivist kojemu je utvrđen niz prekršaja u prometu, dobio kaznu zatvora od 28 dana

Upravljao vozilom kojem je istekla prometna dozvola, a uz to mu je izrečena i zabrana upravljanja vozilom te mnogo toga još

U srijedu, 2 lipnja, u Sisačkoj ulici policijski službenici su tijekom provođenja nadzora u prometu zaustavili teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno kako je  44-godišnjak upravljao vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole te da vozilom upravlja za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Nadalje, vozačka dozvola mu je oduzeta rješenjem Policijske postaje Velika Gorica zbog neobavljenog izvanrednog nadzornog zdravstvenog  pregleda dok mu je ujedno ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Policijski službenici su također utvrdili i da tijekom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.

Budući da je provjerom utvrđeno da je osumnjičeni recidivist – specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja koji unatrag tri godine ima više od tri pravomoćne presude za isti prekršaj, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Nakon što je uhićen odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je mu je izrečena kazna zatvora od 28 dana i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, naveli su iz Pu sisačko-moslavačke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao vgradu

Usred bijela dana pokušaj pljačke pošte u Šćitarjevu

Iz policije pozivaju građane da predlože lokacije za provođenje nadzora sudionika u prometu