in

U Velikoj Gorici se nastavlja cijepljenje protiv koronavirusa

Do sada cijepljeno 8% opće populacije u županiji

U koordinaciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, županijskoga Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u subotu je cijepljeno 350 građana.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Leo Šunjić naveo je da je do početka ožujka Zavod dobio 14.500 cijepnih doza Pfizerovog cjepiva, 7500 AstraZenecinog i 1700 Moderninog cjepiva. Njima su cijepljeni (i docijepljeni) korisnici i zaposlenici domova za starije, zaposlenici zdravstvenih ustanova Zagrebačke županije i dio pripadnika žurnih službi.

-Dosad je cijepljeno tek oko 8% opće populacije u županiji, nadam se da će se to povećati s pojačanom dinamikom isporuke cjepiva. Veće količine cjepiva, Pfizerovog i AstraZenecinog, očekujemo u travnju, a očekuje se i registracija novih, rekao je Šunjić.

Velikogoričane su cijepile patronažne sestre županijskoga Doma zdravlja, a uz njih je bilo i troje liječnika.

-U svim gradovima županije organizirat ćemo punktove cijepljenja. U većim gradovima cijepit će šest, a u manjima četiri ekipe, uglavnom patronažne sestre. Danas se u Gorici pokazalo da ovakav oblik cijepljenja dobro funkcionira, a s cijepljenjem će nastaviti i timovi obiteljske medicine u svojim ordinacijama, rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović