in ,

U vikend akciji najviše prekršaja zbog brze vožnje i alkohola

Tijekom vikenda utvrđeno je 32 prometna prekršaja

Tijekom prethodnog vikenda u periodu od 30. travnja do 03. svibnja na području policijske postaje Velika Gorica temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ prilikom koje je utvrđeno 19 ciljanih prekršaja.

Najviše prometnih prekršaja, njih 12, odnosi se nepropisnu brzinu kretanja vozilom, dok je njih četiri zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Također, po jedan prekršaj zabilježen je zbog prolaska kroz crveno svjetlo, isteka važenja prometne dozvole te odbijanja vađenja krvi i urina radi analize na droge.

Također je utvrđeno 13 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 32 prometna prekršaja.

Jedan od vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola imao je u krvi 1.26 promila, a riječ je o 35-godišnjem muškarcu koji je u subotu, 01. svibnja, upravljao osobnim automobilom krećući se ulicom M. Magdalenića u smjeru sjevera u Velikoj Gorici.

-Nadzorom kod kbr. gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 1.26 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaj privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i izdat mu je Obavezni prekršajni nalog i isključen je iz prometa, naveli su iz policije.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija