in ,

U znak protesta, na određeno vrijeme danas se zatvara, poznati nam, “Spajić”

Benzinska postaja Petrol, Velikogoričanima poznata i kao “Spajić”, tijekom današnjeg dana zatvorit će svoja vrata za kupce. Petrol će u cijeloj Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog vladinih mjera regulacije cijena goriva danas zatvoriti prodajna mjesta od 12:00 do 13:00 sati, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru, priopćio je Petrol.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović danas će se sastati s upravom Petrola, nakon što je ta kompanija najavila da će u znak prosvjeda zbog regulacije cijena prekinuti prodaju u Hrvatskoj u srijedu od podna do 13 sati, doznaje se iz ministarstva gospodarstva.

U vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbog rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu, vlada čini sve kako bi zaštitila standard građana, kažu u ministarstvu i podsjećaju da je, među ostalim, ograničila marže naftnih kompanija koje se odnose na benzin i dizel na 0.65 kn te smanjila trošarine za 0.80 kn i 0.40 kn za benzin i dizel.

-Da nema tih ograničenja cijena dizela bi bila za 1.99 kn viša, a benzina za 1.82 kune od trenutnih cijena na benzinskim postajama. Ministar Filipović će u srijedu održati sastanak s Upravom Petrola, kažu u ministarstvu.

Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura.

‘Štrajk’ se ipak ne odnosi na hitne i interventne službe

Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović