in , ,

Učenici Zrakoplovne tehničke škole sudjelovali na uvježbavanju “Krila Oluje” i “Red Arrows” iznad Zadra

Prikaz sposobnosti akrobatskih grupa pratili su naši velikogorički učenici

Foto: MORH/ T. Brandt

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje” provela je u utorak, 25. travnja u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, zajedničko uvježbavanje s akrobatskom grupom Kraljevskog ratnog zrakoplovstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske “Red Arrows” u sklopu njihovog višednevnog radnog posjeta Hrvatskoj.

Prikaz sposobnosti akrobatskih grupa pratili su naši velikogorički učenici stipendisti MORH-a i učenici Tehničke škole iz Zadra, poručuju iz Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina Velika Gorica putem svoje školske stranice.

Foto: MORH/ T. Brandt

Vođa “Krila Oluje” bojnik Darko Belančić istaknuo je kako suradnja između dvije akrobatske grupe traje dosta dugo. “Upoznali smo se davno na aero mitinzima i ostvarili smo odličnu suradnju s britanskim kolegama. Možemo puno naučiti jedni od drugih i ovo je izvrsna prilika za razmjenu informacija i znanja”, izjavio je za MORH.

Jedan od pilota “Krila Oluje” natporučnik Danijel Rigo osvrnuo se na zajedničke letove istaknuvši: “Unatoč tome što se radi o dva različita aviona, naime Britanci lete u avionima na mlazni pogon dok “Krila Oluje” lete u mlaznim avionima s propelerom tzv. turbo prop avionu, tehnike letenja su i dalje iste i jedni i drugi koristimo ovakve prilike kako bi što bolje izvršili sve zadaće koje su stavljene pred nas”, navode iz MORH-a.

Vojni predstavnik Velike Britanije u RH Andrew Higgs izrazio je zadovoljstvo što su piloti “Red Arrows” drugu godinu zaredom u Zemuniku imali priliku usavršavati svoje vještine istaknuvši kako je ovo odličan primjer bilateralne suradnje između Velike Britanije i Hrvatske.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Emily Nović