in , , ,

Učenička udruga Vuzel gostovala na sajmu rukotvorina

Foto: Učenička zadruga Vuzel

Učenička zadruga Vuzel Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice pridružila se Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Samoboru, gdje su predstavili svoje prekrasne ručno izrađene proizvode.

Štand udruge je privukao veliku pozornost na sunčanom samoborskom Trgu, a djevojke su izložile Turopoljske mašne, privjeske, naušnice, labela, sapune i Turopoljske kopče za kosu. Riječ je o ručnim radovima koje djevojke same dizajniraju i realiziraju uz vodstvo mentorice Tajane Brnić.

Njihova ideja uklapanja kulturnih i tradicionalnih obilježja našeg kraja u suvremene trendove privukla je pozornost okupljenih, a donijela im je nagrade i priznanja na dosadašnjim smotrama i natjecanjima.

Foto: Učenička zadruga Vuzel

Svoje rukotvorine na događaju je predstavilo 27 učeničkih zadruga. Izloženi su bili radovi raznih kreativnih ukrasnih i uporabnih predmeta, prirodne kozmetike, keramičkih ukrasa i nakita, kao i prehrambenih proizvoda.

Foto: Zagrebačka županija

Zadruge je ugostila samoborska gradonačelnica Petra Škrobot koja je ovom prilikom poručila da sudjelovanje učenika u zadrugama, osnažuje njihovo stvaralaštvu te da tako stječu nova znanja i vještine.

Foto: Učenička zadruga Vuzel

Zamjenik župana Ervin Kolarec, u govoru je istaknuo važnost djelovanja udruga jer su vještine kojima opremaju učenike itekako korisne za njihovu budućnost. Dodao je kako je taj potencijal prepoznala Zagrebačka županija i zato za njihov rad osigurala 23 tisuće eura.

 

Zagrebačka županija ima najveći broj učeničkih zadruga, njih 43, a okupljaju više od 5.200 učenika.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Tessa Šreng