in

Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice Velikogoričanima će dijelit tradicionalne pisanice

Cilj akcije je oživjeti stare običaje kako ne bi otišli u zaborav

Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice ovih se dana intenzivno priprema za posjetu građankama i građanima grada Velike Gorice, koje će posjetiti u petak, 2. travnja, na Trgu Kralja Petra Krešimira IV u 10 sati.

-Kako nam dolaze Uskrsni blagdani, odlučili smo obući naše narodne nošnje, pripremiti košaru sa hranom po starinski, onako kako su to radile naše bake i tadašnje mlade sneje te prikazati našim građanima kako se nekada pripremala košara, koja se hrana stavljala u košaru za blagoslov jela, kakvi su tada bili običaji, poručili su iz Udruge.
-Cilj ove naše akcije je oživjeti stare običaje kako ne bi otišli u zaborav, vratiti naše građane u neka prošla vremena kako bi se prisjetili svojih baka, razgovarati s njima o starim turopoljskim običajima za Uskrs, dati im informacije te se nadamo i nešto od njih naučiti, izjavili su iz udruge.
Na kraju ovog druženja pripremili smo i 200 pisanica koje smo sami oslikali prirodnim bojama te ih podijeliti našim građankama i građanima uz čestitke za sretan i blagoslovljen Uskrs, dodali su.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija