in

Uhićena dva recidivista, četvero završilo na triježnjenju

Rezultati akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda

Ilustracija

Kako bi kod vozača potaknuli pozitivno ponašanje u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica su proteklog vikenda, od 22 do 6 sati, na području ove policijske postaje proveli akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“.

Tom su prilikom utvrdili 28 ciljanih prekršaja i to 15 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom, osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja vožnje pod zabranom te tri prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita. Ukupno je utvrđen  41 prometni prekršaj.

U Petak, 9. listopada 2020. godine u 22,25 sati, muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim automobilom i kretao se kolnikom ulice Matice Hrvatske u mjestu Velika Gorica u smjeru jugoistoka. Dolaskom do kbr. 50 ulice Matice Hrvatske zaustavljen je i alkotestiran te je utvrđeno da upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,73 g/kg. Na mjestu događaja mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola, smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja te je protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Četiri osobe su zadržana u prostoriji za zadržavanje do otriježnjenja. Dvije osobe su uhićene (recidivisti) i privedene dežurnom sucu Općinskog suda u Velikoj Gorici na Prekršajni odjel.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna nesreća, a tijekom ostalog dijela vikenda dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija