in ,

Uhvatili još jednog ilegalnog odlagača građevinskog otpada!

U posljednje vrijeme svjedočimo pojačanim aktivnostima Komunalnog redarstva u cilju suzbijanja ilegalnog odlaganja otpada. Posljednji uspjeh ove inicijative zabilježen je hvatanjem kamiona u blizini vodocrpilišta Kosnica, koji se koristio za nezakonito odlaganje građevinskog otpada.

Prema dostupnim informacijama, kamion je bio unajmljen te je iz Zagreba prevozio građevinski otpad i šutu na velikogoričko područje. Ova praksa ilegalnog deponiranja otpada, nastalog tijekom obnove grada Zagreba, postala je glavni ekološki problem za Veliku Goricu.

Ilegalno odlaganje otpada ima višestruko negativne posljedice po okoliš i lokalnu zajednicu. Osim što narušava estetiku prirodnog okoliša, ono može izazvati ozbiljne ekološke probleme. U konkretnom slučaju, odlaganje otpada u blizini vodocrpilišta Kosnica može imati dugoročne negativne učinke na kvalitetu vode, što predstavlja opasnost za zdravlje građana.

Građevinski otpad često sadrži štetne tvari koje mogu zagađivati tlo i podzemne vode. Kroz kiše i eroziju, te štetne tvari mogu dospjeti u vodocrpilišta, čime se ugrožava kvaliteta i sigurnost vode koja dolazi do domaćinstava.

Grad Velika Gorica intenzivirao je napore u borbi protiv ilegalnog odlaganja otpada. Osim pojačanih patrola Komunalnog redarstva, uvedene su i strože kazne za počinitelje ovih djela. Grad također radi na podizanju svijesti među građanima o važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada te o negativnim posljedicama ilegalnog deponiranja.

Dodatno, postavljeno je više nadzornih kamera na kritičnim lokacijama kako bi se učinkovitije pratilo i spriječilo ilegalno odlaganje otpada. Grad apelira na građane da prijave svaku sumnjivu aktivnost i tako doprinesu očuvanju okoliša.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Loading…

0

Što misliš?

Napisao Redakcija